Een uitbrengreis in drie fasen die 22 maanden duurde, inclusief een verlenging van 15 meter.
Op dinsdag 13 september 2022, bijna 2 jaar voor haar aankomst in haar nieuwe thuishaven Papeete, werd de Vaitere 2 overgenomen door haar huidige eigenaren TMV. TMV is een familiebedrijf dat het schip, voorheen bekend als "With Nord", kocht voor operaties in de intereilandhandel. Maar niet voordat een grote verbouwing moest worden voltooid. De initiële reis was van Trondheim naar Le Havre. Het schip lag aangemeerd voor de engineering- en aanbestedingsfase om het schip te verlengen van 49,99 naar 64,99 meter. In de verlenging waren ook de passagiersaccommodaties inbegrepen om het schip op maat te maken voor haar inter-eilandhandel in Polynesië.
De tweede fase was van Le Havre naar Gdansk voor de daadwerkelijke verbouwing en verlenging bij Remontowa Shipyard. Op de website van Alwena Shipping, die het hele project overzag, vindt u een goede indruk van deze verbouwing met de film die door Remontowa Shipyard is gemaakt, ook een terugkerende klant van Redwise met de levering van de Dual Fuel Salish-klasse veerboten van Polen naar Vancouver en de "Coastal" klasse voor conversies naar LNG. De derde en laatste fase was de reis van Gdansk naar Papeete, samen met de bemanning van de eigenaren en geladen met vracht. Tijdens deze passage integreerden zowel de bemanning van Redwise als die van de eigenaren om er een succes van te maken. De reis verliep, zoals men zou wensen, vrijwel zonder gebeurtenissen en bracht een proces van in totaal meer dan twee jaar tot een conclusie.
De Vaitere 2 is een schip waar de eigenaren terecht enorm trots op zijn. Ze zal de eilanden in de Stille Zuidzee bedienen, dagelijkse behoeften leveren en passagiers en lokaal geproduceerde producten vervoeren. Ze is in 2001 zeer goed gebouwd in Noorwegen en goed verzorgd door haar vorige eigenaren. De Vaitere 2 is opnieuw een goed voorbeeld dat een goed gebouwd schip een lange levensduur heeft. Het is ook de meest duurzame oplossing door te hergebruiken wat goed en betrouwbaar is en niet de koolstofuitstoot van nieuw staal en bouw te creëren, wat vaak een zeer groot deel van de totale (indirecte) uitstoot is. Bovendien is een bijkomend voordeel het gebruik van bewezen technologie op plaatsen waar directe service aan elektronische onderdelen niet altijd beschikbaar is, wat het risico op uitval aanzienlijk vermindert.
Redwise is even trots dat het vertrouwen heeft gekregen van de eigenaren TMV en Alwena Shipping. De deelname aan dit succesvolle project is een van de vele schipoverdracht reizen die jaarlijks worden uitgevoerd met eigen bemanningen van Redwise en onder management van Redwise, en het opbouwen van relaties met de familiebedrijven erachter.